Rockabilly får mer plass under Dansbandveckan

Rockabilly får mer plass under Dansbandveckan

The Playtones, TT Grace og The Hub Caps. Det er noen av de bandene som kommer til å spille på Dansbandsveckan i sommer når Rockabilly får større plass i tilbudet.

– Vi vill utveckla vår vecka med nya dans- och musikstilar, säger Åsa Hedlöf på Dansbandsveckan.

Rockabilly slo ordentlig igjennom under 1950-talet. Musikken er en blandning mellom country og blues. Kontrabass og halvakustisk gitar er det tonegivende instrumentet.

– Vi hoppas kunna locka hit nya besökare med att utöka musikutbudet och gillar man dansband är inte steget långt till rockabilly, säger Åsa Hedlöf.

Rockabilly har utviklet seg til en kultur i Sverige. Uppvikta jeans och rutiga skjortor, vippiga kjolar, 50-talsinredning och bilar från 50-talet är tongivande.

The Playtones först ut

Under årets dansbandsvecka som går av stabelen i uke 29 kommer flere Rockabillyband å spille. The Playtones er først ute på mandag, ett band hvor musikk er sterk påvirket av Rockabilly, rock and roll og country fra 50- och 60-talet.

På tirsdag spiller TT Grace: swinging og happy 50’s rock med mye kjøring og falsk sang, på onsdag The Happy Ones from Lit er på scenen.

På torsdag er Rockabilly-bandet Blixterz-turen, som har mange flotte gamle dekker i repertoaret, og på fredag ​​er det tid for The Hub Caps. De beskriver seg selv som en blanding mellom rockabilly, rock og roll og land, alt servert med masse sving.

– Swing är en populär dansstil som lockar många idag och den typen av dans passar perfekt att dansa till Rockabillymusiken. Sedan är det ett bra komplement till de danser vi har i dag som gammeldans, foxtrot och bugg, forteller Åsa Hedlöf i en presemelding.

 

Rockabillyband som spiller under Dansbandsveckan i Malung uke 29:

Måndag The Playtones

Tisdag TT Grace

Onsdag The Happy Ones

Torsdag Blixterz

Fredag The Hub CapsRelaterte artikler

Framed Har Sluppet Nytt Album

Svenske Dansebandet Framed har sluppet sitt nye Country innspirerte Album «Put A Quarter In The Jukebox» ut digitalt til streaming

Voize Slipper Nye Singelen Jag Lägger Mig Platt

Nye låten som kommer fra det Svenske moderne Dansbandet Voize har fått tittelen «Jag Lägger Mig Platt».

Blender Slipper Låt Julen Komma

Julen er her og alle de sterke bandene kommer med sine bidrag, siste av de moderne dansbandene er Maria og

Vi benytter sporing for å tilby deg målrettet annonsering fra våre kumder, samt å gi deg bedre lese opplevelse. Om du fortsetter og benytte denne siden, godkjenner du bruk av denne informasjonen.
Vi benytter sporing for å tilby deg målrettet annonsering fra våre kumder, samt å gi deg bedre lese opplevelse. Om du fortsetter og benytte denne siden, godkjenner du bruk av denne informasjonen.